בתאריך 16.5.2016החלה ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת, לדון בתקנות לחוק הסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה, המסדירות חובת קיום הליך חלופי מקדים, טרם קיומם של הליכים משפטיים, בסכסוכים הנוגעים ליחסים המשפחתיים.
ראה מידע נוסף..גישור דיני משפחה |
החוק להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה, מסדיר חובת קיום הליך חלופי מקדים, טרם קיומם של הליכים משפטיים, בסכסוכים הנוגעים ליחסים המשפחתיים. דהיינו, החוק (שיעמוד בתוקפו למשך שלוש שנים), מבסס הליך מקדמי, מנדטורי, טרם הגשת התביעה, כך שצד לסכסוך משפחתי, יידרש בשלב הראשון להגיש בקשה ליחידות הסיוע במטרה ליישב את הסכסוך, ולאחר מכן שני הצדדים יזומנו למספר פגישות מהו"ת (מידע, היכרות ותיאום), כדי לבחון יחדיו את צרכי ההורים, רצונותיהם וטובת ילדיהם, תוך העלאת פתרונות ליישוב הסכסוך בהליכים חלופיים (כגישור). על מנת לא לפגום ברציפות ההליך המקדמי, נקבע כי במהלכו, הצדדים לא יוכלו להגיש תובענות בנושא הסכסוך, למעט בקשות לסעדים דחופים. הגשת התובענה תתאפשר רק בהנחה והצדדים לא הצליחו להגיע להסדר בתקופה האמורה. לשון החוק והתקנות להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה הם חלק ממגמה עולמית חדשה, הגורסת כי על המדינה להעניק סיוע נרחב להורים, עוד בשלבים המוקדמים של הסכסוך, טרם הוגשו כתבי תביעה לוחמניים ופוגעניים, על מנת לעזור להם, ליצור בסיס להמשך שיתוף פעולה עתידי, בדומה לחקיקה תואמת שניתן למצוא במדינות זרות כאוסטרליה, קנדה ודנמרק. ראה מידע נוסף..החוק להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה, מסדיר חובת קיום הליך חלופי מקדים, טרם קיומם של הליכים משפטיים, בסכסוכים הנוגעים ליחסים המשפחתיים. דהיינו, החוק (שיעמוד בתוקפו למשך שלוש שנים), מבסס הליך מקדמי, מנדטורי, טרם הגשת התביעה, כך שצד לסכסוך משפחתי, יידרש בשלב הראשון להגיש בקשה ליחידות הסיוע במטרה ליישב את הסכסוך, ולאחר מכן שני הצדדים יזומנו למספר פגישות מהו"ת (מידע, היכרות ותיאום), כדי לבחון יחדיו את צרכי ההורים, רצונותיהם וטובת ילדיהם, תוך העלאת פתרונות ליישוב הסכסוך בהליכים חלופיים (כגישור). לנוסח החוק לחצו כאן
להלן דברי ההסבר להצעת החוק כפי שהועלתה בכ"ה בתמוז התשע"ד, 23.7.2014:
בתאריך 20.6.2016, הודיעה ועדת החוקה חוק ומשפט של הכנסת על אישור התקנות שיתוו את ההתנהלות על פי לשון החוק להסדר התדיינות בסכסוכי משפחה. ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת אישרה את בקשת שרת המשפטים לקביעת אגרות בגין פתיחת תיק ליישוב סכסוך בבית המשפט לענייני משפחה, לפי חוק הסדר התדיינות בסכסוכי משפחה. האגרה תעמוד על סך 100 ₪.
|
|||||